divendres


L'ÚLTIM CURS DEL VELL EDIFICI DEL 70

Setembre 2008

Aquest curs ha començat el compte enrere. El vell i singular edifici de l'institut de l'any 1970, que tant important ha sigut per a Bellpuig i zona educativa, viurà l'última fornada d'alumnes a les aules. Hauran estat, si els terminis es compleixen, 38 anys de formació acadèmica constant de tota una generació del nostre jovent. Ara seran els fills dels qui van passar per aquest edifici els qui estrenaran, ompliran i donaran vida al nou, que a poc a poquet comença a mostrar-se amb tota la seua magnitud.

Aquest setembre estrenem gimnàs i graderies. Ha sigut una renovació integral de vestidors, instal·lacions, parquet, drenatges antihumitat, plaques solars per a l'aigua calenta i graderies noves. L'acabament d'aquesta actuació ha comportat un retard de deu dies en l'inici de les classes d'educació física. Encara queden pendents a la pista dues actuacions importants: una marquesina que permetrà el pas sota cobert des del nou centre i fins al gimnàs, i la instal·lació d'una tercera torre d'enllumenat que permetrà una bona pràctica esportiva durant els vespres.















  Durant aquest curs, doncs, anirem veient setmana a setmana com el nou edifici va prenent la seua forma definitiva, per fora i per dins. A partir de l'estiu i tardor vinents, arribarà el torn de l'enderroc definitiu del centre vell i l'acabament de la urbanització de tot l'entorn. Però no patiu: l'esperit del vell institut ens l'emportarem per donar vida a les lluents parets del centre nou. Perquè som les persones i no pas les coses les qui realment podem fer d'un edifici un veritable centre escolar, de formació i de cultura.